جدید ترین پست ها

از دسته: آموزش شیمی دوازدهم

آموزش فصل یک شیمی دوازدهم

پارت اول پارت دوم پارت سوم پارت چهارم پارت پنجم

نمایش ویدیو و آموزش

آموزش شیمی دوازدهم

تدریس ویدیویی صفر تا صد شیمی دوازدهم + آموزش خط به خط هر 4 فصل

آموزش شیمی دوازدهم خط به خط با جزوه و فیلم، بهترین شیوه آموختن‌ این درس است. اگر شیوه حل مسائل و به‌کارگیری فرمول‌ها را یاد بگیرید، بر روی بخش مهمی از مباحث مسلط می‌شوید. بهترین تدریس شیمی دوازدهم همراه با فیلم و جزوه دکتر متین هوشیار را می‌توانید در سایت رپیتیچ ببینید.

اگر پایه دوازدهم هستید و به آموزش صفر تا صد شیمی کنکوری نیاز دارید، تا آخر مقاله همراه باشید. با ویدیوهای کامل انیمیشنی و به‌روزترین متد، شیوه تست زنی این درس را یاد می‌گیرید. هدف ما این است که تا جای ممکن آموزشی با زبان ساده و قابل درک را برای شما فراهم کنیم.

اگر در انتخاب کتاب و کلاس مشکل دارید، می‌توانید مقاله بهترین منابع شیمی را مطالعه بکنید.

برای دسترسی به پایه دهم و یازدهم، به لینک‌های زیر مراجعه کنید:

جزوه و فیلم شیمی دهم

فیلم و جزوه شیمی یازدهم

مباحث مهم شیمی دوازدهم برای یادگیری

مباحث مهم شیمی دوازدهم

مباحث مهم شیمی دوازدهم آن‌قدر زیاد است که نمی‌توان آنها را تک به تک جدا کرد. کل مطالب شیمی 12 را می‌توان به سه بخش مسائل، مفاهیم و حفظیات تقسیم‌بندی نمود. در ادامه مباحث مهم که باید در شیمی سال دوازدهم از 0 تا 100 یاد بگیریم را با هم مطالعه می‌کنیم.

پاک کننده‌ها

اولین مبحثی که در شیمی سال دوازدهم با آن مواجه می‌شوید، پاک کننده‌ها هستند. پاک کننده‌ها به‌طور کلی در 3 گروه صابونی، غیر صابونی و خورنده جای می‌گیرند.
پاک کننده‌های صابونی از طریق سر آب دوست خود در آب حل می‌شوند. از طرف دیگر سر چربی دوست آنها هم با مولکول‌های چربی ایجاد جاذبه می‌کنند. طی این فرایند می‌توان کثیفی‌ها را از روی سطوح و لباس‌ها از بین برد. نکته‌ای که وجود دارد این است که صابون در آب سخت به دلیل وجود یون‌های کلسیم و منیزیم به خوبی کف نمی‌کند. از همین رو قدرت پاک کنندگی آن به شدت پایین می‌آید.

با توجه به تقاضای زیاد و کمیابی صابون، شیمی‌دان‌ها طی آزمایش‌های متعدد توانستند پاک کننده‌های غیر صابونی را به وجود بیاورند. این محصولات از بنزن و دیگر مواد اولیه در صنایع پتروشیمی، طی واکنش‌های پیچیده‌ تولید می‌شوند. نکته جالب در رابطه با این تمیز کننده‌ها این است که در آب سخت هم از کیفیت عملکرد آنها کاسته‌ نمی‌شود.

پاک کننده‌های خورنده توانایی واکنش دادن با آلاینده‌ها را دارند. رسوب‌های تشکیل‌شده در کتری و لوله‌ها را نمی‌توان با شوینده‌های معمولی از بین برد. هیدروکلریک اسید، سدیم هیدروکسید و سفیدکننده‌ها از جمله خورنده‌هایی هستند که کاربرد رایجی دارند. این مواد از نظر شیمیایی فعال‌اند و نباید در تماس با پوست باشند.

اسیدها و بازها

اسیدها و بازها وقتی در آب حل می‌شوند، ذره‌هایی باردار به نام یون را درست می‌کنند. علاوه بر این محلول آنها در آب دارای رسانایی الکتریکی است، هرچند میزان آن ممکن است متغیر باشد. با استفاده از سنجش رسانایی الکتریکی محلول‌های آبی، می‌توان به غلظت یون هیدرونیوم پی برد.

اگر رسانایی توسط الکترون‌ها انجام شود، ما یک رسانای الکترونی داریم. حال اگر این امر به‌وسیله یون‌ها اتفاق بیافتد، با رسانای یونی مواجه هستیم.

هر واکنش تعادلی یک ثابت تعادل دارد که ویژه همان واکنش بوده‌ و فقط تابع دما است. ثابت تعادل هم در اسیدها و هم در بازها به ثابت یونش معروف است. ثایت یونش اسید با Ka و در باز با Kb نمایش داده‌ می‌شود.

الکتروشیمی

با کمک الکتروشیمی افزون بر تهیه مواد جدید توسط انرژی الکتریکی، می‌توان اصول شیمی سبز را نیز پیش برد. از کاربردهای مهم الکتروشیمی می‌شود به ساخت باتری اشاره کرد که در اکثر وسایل امروزی از جمله سمعک و خودروی الکتریکی نیز استفاده دارد.

باتری در اصل یک مولد است که در آن، واکنش‌های شیمیایی با سفر الکترون رخ می‌دهد.

اکسایش و کاهش از جمله موارد مهم این مبحث هستند که از دل آنها مفاهیم اکسنده و کاهنده بیرون می‌آید.

برقکافت

با برقکافت آب می‌توان گاز هیدروژن تولید کرد و با برقکافت سدیم کلرید مذاب به فلز سدیم می‌رسیم. با استفاده از سلول‌های الکترولیتی و اعمال ولتاژ بیرونی، می‌شود یک واکنش شیمیایی را در خلاف جهت طبیعی پیش راند. در این حین جریان الکتریکی باید از درون محلول الکترولیت عبور کند. این فرایند در علم شیمی به برقکافت مشهور است.

اگر فلزها به مدت زیادی در معرض شرایط اکسید قرار بگیرند، لایه ترد و شکننده‌ای روی آنها تشکیل می‌شود. با ادامه این شرایط لایه فرو می‌ریزد و می‌گوییم که فلز خورده‌ شده‌ است. برای جلوگیری از این حالت، می‌شود از تکنیک آبکاری استفاده نمود. در آبکاری سطح یک فلز را با لایه نازکی از فلز مقاوم در برابر خوردگی می‌پوشانند. این فرایند در سلول الکترولیتی قابل انجام است.

برقکافت نمک‌های مذاب، به فرایند هال معروف است. از این فرایند در استخراج آلومینیم استفاده زیادی می‌شود. با این حال به دلیل مصرف زیاد انرژی الکتریکی، هزینه بالایی را روی دست می‌گذارد.

رفتار مولکول‌ها و توزیع الکترون‌ها

توزیع جفت الکترون‌ها در هر مولکول، نقش مهمی در تعیین رفتار آن مخصوصا در میدان الکتریکی دارد. به مولکول‌هایی که از دو اتم یکسان تشکیل می‌شوند، جور هسته می‌گویند و فاقد جهت‌گیری در میدان الکتریکی هستند. مولکول‌های دو اتمی با اتم‌های غیر همسان، ناجور هسته نام دارند. این مولکول‌ها قطبی هستند و در میدان الکتریکی جهت‌‌گیری می‌کنند.

تراکم بار الکتریکی در اتم‌های مولکول‌های ناجور هسته، به‌صورت یکنواخت و یکسان نیست. به اتمی که تراکم بار الکتریکی بیشتری دارد، بار جزئی منفی و به دیگری بار جزئی مثبت نسبت می‌دهیم. این مولکول‌ها گشتاور دوقطبی بزرگ‌تر از صفر دارند.

گروه عاملی و مولکول‌های آلی

با استفاده از سنتز می‌توان به طراحی و تولید مواد جدید دست یافت. از این مواد می‌شود به رنگ‌دانه‌ها، خوشبوکننده‌ها، داروهای ضدسرطان و الیاف اشاره کرد. بیشتر مواد آلی، دارای گروه‌های عاملی مختلفی هستند. با تغییر ساختار یا ایجاد یک یا چند گروه عاملی، امکان تولید یک ماده آلی جدید وجود دارد.

برای سنتز استر می‌توان از واکنش یک اسید آلی با یک الکل در شرایط خاص استفاده کرد. در زمینه سنتز مواد آلی، دست شیمی‌دان‌ها باز است. نمونه دیگر این مورد، به‌کارگیری و تغییر گاز اتن برای مصارف گوناگون است.

سرفصل‌های شیمی دوازدهم و آموزش آن

سرفصل های شیمی دوازدهم

کتاب درسی شیمی دوازدهم، دارای 4 فصل است. در اولین سرفصل با پاک کننده‌ها، اسید و باز، ثابت تعادل، PH و عملکرد شوینده‌های خورنده‌ آشنا می‌شویم. سلول گالوانی، اکسایش و کاهش، سلول سوختی، خوردگی، برقکافت، آبکاری و نیروی الکتروموتوری مباحث فصل دوم است. از مباحث فصل سوم می‌توان به جامد یونی و کوالانسی، انرژی فروپاشی و عدد کوئوردیناسیون اشاره کرد. انرژی فعالسازی در واکنش، مبدل کاتالیستی، گروه عاملی و سنتز مولکول آلی هم بخشی از مطالب فصل چهارم هستند.

سرفصل‌های شیمی دوازدهم به‌صورت زیر است:

فصل اول: مولکول‌ها در خدمت تندرستی

فصل دوم: آسایش و رفاه در سایه شیمی

فصل سوم: شیمی جلوه‌ای از هنر، زیبایی و ماندگاری

فصل چهارم: شیمی، راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر

برای دسترسی به جزوه و فیلم هر فصل، می‌توانید روی لینک مورد نظر خود کلیک کنید.

بهترین تدریس شیمی دوازدهم

ویژگی های بهترین تدریس شیمی دوازدهم

بهترین تدریس شیمی دوازدهم، باید از استانداردهای حرفه‌ای و جامع پیروی کند. آموزش خط به خط درس اگر به زبان ساده باشد، بهتر می‌تواند مطالب را به دانش آموزان کنکوری منتقل کند. انتخاب دوره مناسب شیمی سال دوازدهم و تهیه پکیج، یک سری معیار کلی دارد. بعضی از این معیارها به ترتیب زیر هستند:

  • از کسی آموزش ببینید که خودش رتبه برتر است
  • آن شخص بر تمامی مفاهیم کتاب و حتی خارج از آن تسلط داشته‌ باشد
  • در کمترین زمان، بیشترین مطالب بیان شوند
  • آموزش به زبان ساده و امروزی
  • تدریس نحوه حل مسائل و تست‌های ترکیبی
  • پشتیبانی و رفع اشکال در طول دوره

آقای دکتر متین هوشیار در ابتدای هر جلسه مسائل، مفاهیم و حفظیات مربوطه را ارائه می‌کند. پس از آن با تدریس کنکوری و انیمیشنی، درسنامه‌های شیمی دوازدهم را به شما آموزش می‌دهد. روند یادگیری با آوردن پرسش‌های شمارشی و تست‌های چهار گزینه‌ای ادامه پیدا می‌کند. این مراحل تا تکمیل شدن تمام مطالب و جا افتادن آنها در ذهن شما تداوم دارد. هر مرحله‌ای هم که نیاز به پشتیبانی و مشاوره داشته باشید، می‌توانید به کارشناسان سایت رپیتیچ به‌صورت رایگان مراجعه کنید.

برای دسترسی به تمام آموزش‌های درس شیمی، روی لینک زیر کلیک کنید:

شیمی پایه تا کنکور